onsdag 4 september 2013

Lunch prepa

Inför de två dagarna ute vid Kapellskär delades vi upp i olika grupper. Första gruppen träffades dagen innan avfärd i skolans kök. Senerath (kökschef) välkomnade oss in i de rymliga och fräscha matlagningstillhållet. Maten skulle bli ett hopplock av grönsaker och salladsattribut. Här på första bilden står Albert och hackar lök, gråtandes av lycka över rymliga lokaer och bra redskap. En dag, ska han ha katalanskt tema med i köket.




Det kan vara en tillgång som reporter att kunna hantera flera språk. Både Albert och Sanna talar spanska. Sanna som syns här till vänster stekte zuccini med olivolja och salt. Det blev ett uppskattat tilltugg på buffen.








Hummus var Martins specialitet. Däri hade han kikärter, vitlök, citron och olivolja. Den gick också åt snabbt.

En annan som stortrivdes i köket var Kristofer. Han gjorde lumpen som kock, så att laga mat tycker han är spänannde. Här nedan dock lite salladsfraschör.


Så här blev lunchen när den var framdukad.


 På bilden Carro, Albert, Martin och Emma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar