torsdag 26 september 2013

Kallt med sol

Nu har kylan kommit till storstaden! Det märks genom det stora antalet tomma stolar i klassrummet. Många ligger hemma, hostar, snörvlar tar strepsil för halsont och försöker hålla nere termometern. Det gäller att börja ta på sig lagren, boosta med C-vitamin, ingefära och mycket honungsvatten. Sov och dra ner på åtaganden.... 

Annars lunkar tempot på. Vi har haft dialog uppgift och nu tillbaks igen till att skriva porträtt. Den här gången är det en tydlig vinkel/tema/röd tråd på yrket. Helst ska vi sitta med och observera för att noga kunna beskriva miljöer och scener. Vi läser artiklar för att notera hur en god text läggs upp. Det bästa är om fakta läggs in i scener. 

Radio hoppet med juryn var trevligt, om än inte så mycket deltagande, mest smakande och umgås, tjoandes i bakgrunden. 

Nästa vecka ska vi lyssna på interpellation på riksdagen för att träna skriva referat. Dessutom kommer vi att arbeta med historik om journalistik, radio, tv och public service.

InDesign går framåt. Vi har pausat lite från Photo Shop och fokuserar på layout samt textvarianter i magasinform. Det ska bli roligt när vi börjar mera med foto, att ta, samt att redigera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar